Кето хлебчета с Хуск®

Необходими продукти (за 8 средни питки):
-
120 г. бадемово брашно
-
5 с.л. Хуск®
-
2 ч.л. бакпулвер.
-
1 ч.л. едросмляна морска или хималайска сол
-
200 мл вряща вода
-
2 ч.л. ябълков оцет
-
З белтъка
-
сусам за поръсване, по избор
Начин на приготвяне:
1. Загряваме фурната до 180“С или 160"С с
вентилатор.
2. Застиламе дъното на плитка тава с хартия за
печене.
3. Смесваме сухите съставки в голяма купа.
4. Кипваме водата и добавяме в купата със сухите
съставки врящата вода, оцета и белтъците, като.
непрекъснато разбиваме за около 30 секунди, като:
внимаваме да не преразбием тестото -
консистенция трябва да напомня домашен
пластелин.
5. Оформяме с навлажнени ръце 6 или 8 топчета тесто
и поставяме в застланата с хартия за печене тава -
на разстояние едно от друго.
6. Печем на по-ниска скара в предварително загрята
до 180"С или 160"С с вентилатор фурна за 50-60
минути, в зависимост от размера на хлебчетата.
Хлебчетата са готови, когато започнат да издават кух
звук при потупване по дъното.
Да ви е сладко!