top of page

Кето хлебчета с Хуск®

Необходими продукти (за 8 средни питки):

  • 120 г. бадемово брашно

  • 5 с.л. Хуск®

  • 2 ч.л. бакпулвер.

  • 1 ч.л. едросмляна морска или хималайска сол

  • 200 мл вряща вода

  • 2 ч.л. ябълков оцет

  • З белтъка

  • сусам за поръсване, по избор

Начин на приготвяне:

1. Загряваме фурната до 180“С или 160"С с
вентилатор.

2. Застиламе дъното на плитка тава с хартия за
печене.

3. Смесваме сухите съставки в голяма купа.

4. Кипваме водата и добавяме в купата със сухите
съставки врящата вода, оцета и белтъците, като.
непрекъснато разбиваме за около 30 секунди, като:
внимаваме да не преразбием тестото -
консистенция трябва да напомня домашен
пластелин.

5. Оформяме с навлажнени ръце 6 или 8 топчета тесто
и поставяме в застланата с хартия за печене тава -
на разстояние едно от друго.

6. Печем на по-ниска скара в предварително загрята
до 180"С или 160"С с вентилатор фурна за 50-60
минути, в зависимост от размера на хлебчетата.

 

Хлебчетата са готови, когато започнат да издават кух
звук при потупване по дъното.

Да ви е сладко!

bottom of page