top of page

Ние сме малък, сплотен екип, който работи активно и с много любов, за да бъдем в помощ на нашите клиенти. Крайната ни цел винаги е била да доближим до Вас международните достижения и опит, трупан поколения наред и доказал се във времето, многократно и подробно документиран. И всичко това под формата на шепа продукти, които сме сигурни, че могат да Ви направят по-здрави и пълноценни хора.

Фирма „БУЛХУСК" присъства на българския пазар от 30 години. От скоро се присъединихме към голямото семейство на датската фирма ORKLA HEALTH. Скандинавският гигант, представляван на десетки пазари в Европа и Азия, не набляга на количеството на предлаганите артикули в производствената си гама, а на изключителното качество на традиционните за региона си продукти за здраве и дълголетие.

История на Марката

Фирма ХУСК® е основата през 1979 година от датчаните Еста и Вернер Ратие. Вернер Ратие разбира за положителното въздействие на люстите от растението Псилиум при стомашни проблеми по време на среща с индийски бизнесмен. Докато разговаряли той наблюдавал как партньора му изсипва, разбърква във вода и изпива малки бели люспи от индийското растение Псилиум (бял живовлек). Запитан, индийският бизнесмен му обяснява, че от хилядолетия това е местното решение при стомашни проблеми.

Тази случка събужда интереса му и Вернер прави задълбочено проучване на благотворното въздействие на люспите от Псилиум върху здравето на организма.

В резултат той решава да направи така, че и неговите съграждани да се възползуват от това уникално природно решение.

През 2015 година, като се базира на стратегическото решение да се фокусира върху все по-нарастващите проблеми на стомаха и червата, датският гигант ORKLA CARE купува фирмата, за да доразвие продукта.

За нас

bottom of page