top of page
Тиганици с Хуск® и сирене

Продукти:
За 1 порция:
-
1 бр. яйце
-
1 пълна с.л. Хуск (или 2 равни мерителни лъжички от кутията)
-
1 с.л. кисело мляко
-
1-2 с.л. прясно мляко (или вода)
-
30 г обикновено сирене (или 40 г обезмаслено)
-
щипка бакпулвер
-
няколко капки олио (зехтин)
-
Начин на приготвяне:
Всички продукти се разбъркват и се оставят да престоят малко, докато Хуск набъбне. Дъното на незалепващ тиган се намаслява равномерно с мазнината. Загрява се на среден по сила огън. С лъжица се загребва от сместа, сипва се в тигана и се оформят 4 бр. тиганички. Изпържват се равномерно от двете страни. Поднасят се с пресни плодове.
bottom of page